Välkommen till Enbärets förskola en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag. Vi är en enhet med ett gemensamt pedagogiskt förhållningssätt. Verksamheten bedrivs i flera byggnader som alla ligger naturnära vilket vi använder oss medvetet av. I och med att vi är en stor enhet med en mångfacetterad verksamhet kan vi förverkliga och utveckla forskning och organisationen på ett bra sätt.

Sidor

fredag 24 april 2015

Det växer...

Förra veckan planterade några av barnen de morotsfrön som vi "hittat" i skogen. Passande eftersom barnen hade önskat att plantera morötter till Lilleskutt.Idag när vi tittade i krukan hade det hänt något stort! Fyra små morotsfrön hade grott och börjat växa upp!


"Det är fyra stycken!"

SPÄNNANDE! Vi kände på de små bladen mycket försiktigt. Barnen började fundera på om det hade vuxit ut några rötter.... Vi tog av det svarta pappret som sitter runt den genomskinliga krukan för att spana...


"Titta där!! Jag tror jag ser en liten rot där!"

Vi såg också att det samlats mycket vatten på botten av krukan... Är det bra eller dåligt? Vi kanske får vattna lite försiktigare...

Vi pratade igen om vad fröet behöver och nu har fått för att kunna växa; vatten, jord, värme, luft och ljus. Finns det något mer?

Om vi satte tio frön och fyra har kommit upp, hur många har då inte kommit upp? Vad har hänt med dessa? Varför växer inte alla frön?

"Kommer det verkligen att bli morötter i krukan?"


SPÄNNANDE!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar