Välkommen till Enbärets förskola en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag. Vi är en enhet med ett gemensamt pedagogiskt förhållningssätt. Verksamheten bedrivs i flera byggnader som alla ligger naturnära vilket vi använder oss medvetet av. I och med att vi är en stor enhet med en mångfacetterad verksamhet kan vi förverkliga och utveckla forskning och organisationen på ett bra sätt.

Sidor

torsdag 30 april 2015

Uppföljning av skräpplockardagen

Vi sparade allt skräp vi plockade förra veckan. Idag var det dags att källsortera det så att vi sedan kunde lägga det i återvinningstunnorna. 


Det var spännande och lite svårt att lista ut vilket material skräpet var gjort av. Vi hade påsar för papper, plast, glas, metall och brännbart. 


"Hörrni, hjälp mig. Vad är den här gjord av för material" plast svarade de flesta. "Men är det bara plast?" Hmmm....


Sen gick vi till vårt miljörum för att slänga skräpet i återvinningstunnorna, men hur gör vi nu? Kan man slänga hela påsen med glas i glasbehållaren? Nej, påsen är ju gjord av plast!


Sådär! Fixat. Vilken god gärning vi har gjort för naturen! Nu går vi till en lekpark och busar lite efter att vi suttit stilla och koncentrerat oss så länge!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar