Välkommen till Enbärets förskola en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag. Vi är en enhet med ett gemensamt pedagogiskt förhållningssätt. Verksamheten bedrivs i flera byggnader som alla ligger naturnära vilket vi använder oss medvetet av. I och med att vi är en stor enhet med en mångfacetterad verksamhet kan vi förverkliga och utveckla forskning och organisationen på ett bra sätt.

Sidor

måndag 18 maj 2015

Berättande

Flera barn på Kotten har i helgen varit och hälsat på i Bamses värld på Kolmården. Ett barn hade bilder med sig. Efter lunch fick alla barn titta på bilderna och berätta utifrån dessa. Och oj vad mycket vi vet om Bamse och hans vänner. 


När barnen berättar för varandra får de träna på förmågorna att lyssna, reflektera, ge uttryck för egna uppfattningar och att försöka förstå andras perspektiv. De får uttrycka sina tankar, ställa frågor och argumentera. De får också träna på att prata högt inför andra i en liten grupp som de är trygga i, något som ibland kan kännas lite läskigt...

Dessutom fick vår kotte-Bamse en Dunderhonungsburk, men den var tom....


Vi kanske skulle göra lite Dunderhonung! Men hur? Hur får vi tag i receptet? Vilka är ingredienserna?

Barnens idéer om vad man blir stark av och därmed är en ingrediens i Dunderhonungen är; Potatis, Citron, Vanlig honung, Socker, Köttbullar, mosad färgad gröt och Pannkakor.


Den som fick hålla i burken hade ordet och fick berätta om sina idéer medans kompisarna lyssnade!

Har ni föräldrar eller kanske syskon några idéer om hur vi får tag i receptet eller vad vi kan ha i Dunderhonungen? Lämna gärna en kommentar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar