Välkommen till Enbärets förskola en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag. Vi är en enhet med ett gemensamt pedagogiskt förhållningssätt. Verksamheten bedrivs i flera byggnader som alla ligger naturnära vilket vi använder oss medvetet av. I och med att vi är en stor enhet med en mångfacetterad verksamhet kan vi förverkliga och utveckla forskning och organisationen på ett bra sätt.

Sidor

torsdag 7 maj 2015

Några kottar utforskar hur en penna ser ut...Ett barn som är 5 år gammal berättar att den gula pricken är "samma" som den gula spetsen. Några barn håller med, andra kan inte tro att det är sant... Vi pratar om hur pennan ser ut inuti och hur det kommer sig att man hela tiden kan vässa fram en ny spets.

Av en händelse någon minut senare åker plötsligt spetsen in på en penna som ett barn målar med. Och den svarta "pricken" åker ut... Vi lyckas få ut färgstiftet! Spännande


"Drog du ut hela?"
"Vad är det?"
"Är det inuti?"

Dessutom blev det ett hål i pennan där stiftet suttit.


Kul att titta igenom hålet på kompisarna... När alla barn kände sig klara med att känna och titta kunde vi trycka in stiftet igen.

Nu vet vi mer om hur en penna ser ut inuti!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar