Välkommen till Enbärets förskola en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag. Vi är en enhet med ett gemensamt pedagogiskt förhållningssätt. Verksamheten bedrivs i flera byggnader som alla ligger naturnära vilket vi använder oss medvetet av. I och med att vi är en stor enhet med en mångfacetterad verksamhet kan vi förverkliga och utveckla forskning och organisationen på ett bra sätt.

Sidor

måndag 7 december 2015

Måndagsutflykt!

Vi började denna vecka med en riktig långpromenad, Hästrundan!

Det är härligt att kunna gå och springa fritt på grusvägen, vi hittade ett lövfyllt dike som var så spännande och mysigt att gå i. Det var perfekt att hoppa ned i och några barn fick träna flera gånger på att hoppa lagom långt för att landa i diket ordentligt, bra träning!


Vi hejade på hästarna! En hade ett mönster; Prickig, som Pippis häst Lilla Gubben! Vi hittade också mönster på en sten;


Det var också som prickar. Men vad är det som gör mönstret? vatten? Sand? Eller mossa kanske? Det kändes hårt fast mjukt!

Vi klämde i med en fruktsång och delade på den medhavda frukten, nästan som en utflykt tyckte ett barn.

Med magarna fulla med frukt och energi lekte vi en lång stund på den spännande platsen. Mycket stenar, berg och träd att klättra på. Mycket träning för barnens grovmotorik.


Klättra och krypa upp, och Kasa ner! Ja, för att gå, förstod barnet snabbt att det inte gick att göra uppför och nerför.


Här är vi på land efter att ha åkt båt. Man måste ta det lugnt och tänka på vart man sätter fötterna när man klättrar på stenarna.


"Hejhej! Jag är högt!!!"

Det är fantastiskt att se hur barnens lek förändras när vi är ute i naturen och inte har några leksaker. Fantasin utmanas, stenen är ett troll och grenen på marken är en båt. Barnen diskuterar mycket och konstruerar lekarna genom språket för att alla ska förstå. Här ute blir också konflikterna färre, underbart! 

På vägen hem stannade vi även en kort stund i en lekpark! Och sen gick vi förbi en förskola. 
"det låter som en klocka"
"Har dem brandövning nu?"
Ja, det var vad vi trodde, men på vägen mötte vi en brandbil som hade sina blåljus på...
Hjälpte han till på brandövningen kanske?
Barnen ville åka med, för det skulle kännas spännande! 

Nu är vi laddade igen för massa lek och lärande efter att ha ätit och läst! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar