Välkommen till Enbärets förskola en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag. Vi är en enhet med ett gemensamt pedagogiskt förhållningssätt. Verksamheten bedrivs i flera byggnader som alla ligger naturnära vilket vi använder oss medvetet av. I och med att vi är en stor enhet med en mångfacetterad verksamhet kan vi förverkliga och utveckla forskning och organisationen på ett bra sätt.

Sidor

tisdag 16 februari 2016

Hur ser rymden ut egentligen!?

Diskussionen kring rymden startade tidigt bland barnen denna tisdagsmorgon. Hur ser rymden egentligen ut? Det verkar bero på vad man tittar och undersöker.. För att jobba vidare kring samtalen om detta spännande ämne, ville barnen måla sin egen tolkning av rymden. Att illustrera sitt lärande är ett arbetssätt som uppskattas av många. Här över de även på sin samarbetsförmåga samt tålamod, en pensel till varje färg.. -vi måste verkligen turas om och försöka vara rättvisa med färgerna, sa ett barn.


Igår blev det också diskussion kring hur man reser till rymden. Behöver man motor? Hur ser ett rymdskepp ut? Eller heter det raket? Pysslet, skapandet och konstruktionsarbetet sattes igång och idéer till farkoster skapades med stor entusiasm med enkla medel :)
Även ljuskuben i kottens hall har blivit rymdinspirerad med planeter.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar