Välkommen till Enbärets förskola en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag. Vi är en enhet med ett gemensamt pedagogiskt förhållningssätt. Verksamheten bedrivs i flera byggnader som alla ligger naturnära vilket vi använder oss medvetet av. I och med att vi är en stor enhet med en mångfacetterad verksamhet kan vi förverkliga och utveckla forskning och organisationen på ett bra sätt.

Sidor

tisdag 6 december 2016

Vi mäter!

Idag fick de barnen som har målat den elektriska ålen berätta om arbetet med den och vad de visste om den. Var den lever, att man kan dö eller svimma om man rör den, och att den var 2,5 meter lång. 
Vi tittade på målningen av ålen som är gjord i naturlig storlek. "vad lång den är!", " Den är längre än dig Josefine", "hur lång är din bebis?". Vi pratar om att ålen är mycket längre än mig och att bebisen är ungefär lika lång som ålens huvud! "Men hur långa är ni?, är det någon som vet?" Barnen är överens om att de alla är kortare än både ålen och fröken. Vi bestämmer oss för att mäta oss.Kom gärna in och titta på garderobsdörren i kottens kök för att se hur långa barnen är och för att höra av barnen hur vi gjorde när vi mätte!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar