Välkommen till Enbärets förskola en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag. Vi är en enhet med ett gemensamt pedagogiskt förhållningssätt. Verksamheten bedrivs i flera byggnader som alla ligger naturnära vilket vi använder oss medvetet av. I och med att vi är en stor enhet med en mångfacetterad verksamhet kan vi förverkliga och utveckla forskning och organisationen på ett bra sätt.

Sidor

tisdag 17 januari 2017

Vintermönster mm.

.
Idag var vi på Kotten i skogen för att leta upp en bra plats där vi kan följa årstiderna i naturen. Vi ska gå till vår plats med jämna mellanrum och fota, för att sedan jämföra och se skillnader som hänt under tiden.

Vi letade också efter Vintermönster. På väg till skogen hittade vi ett fotspår i isen. Vems kan det vara? Vi mätte med olika fötter, en fot var för liten, - det är en vuxen kommenterade ett barn! Nästa fot var också för liten, fast det var en vuxens fot, Nästa fot vi provade passade perfekt! 
Efter lek i skogen hittade vi ytterligare ett spår på hemvägen, - ett traktorspår  sa ett barn. Vi har en bild på vad vi tror är ett traktorspår i snön på förskolan, nu hittade vi ett liknande  i leran.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar