Välkommen till Enbärets förskola en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag. Vi är en enhet med ett gemensamt pedagogiskt förhållningssätt. Verksamheten bedrivs i flera byggnader som alla ligger naturnära vilket vi använder oss medvetet av. I och med att vi är en stor enhet med en mångfacetterad verksamhet kan vi förverkliga och utveckla forskning och organisationen på ett bra sätt.

Sidor

onsdag 8 november 2017

Rädda grisen!

 Vad är detta? Is! Hur känns det mot kroppen? Kallt! Får man smaka på isen? Är det giftigt? Nej, inte giftigt, lite gott och lite äckligt. Vad ser vi inuti? Är det en gris? Ja, det är en gris! Vi måste rädda grisen! Fram med allt vi förmår oss att hämta! Brödkavel och verktygslåda! En kniv? Nej, vi får inte hämta kniv ur besticklådan för fröken.. kanske vatten..? Ja, vatten! Vi behöver ju se vad som händer om vi lägger isen i vatten!

Fascinationen över tre färgade iskuber var stor hos barnen på kotten, stora som små ägnade förmiddagen åt att titta, smaka och känna. Frågorna var många och intresset stort. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar